Skip to main content

Ærteskud

– Emballagedesign  

TANKE

Grow Up Farm er et unikt koncept: Indendørs i haller dyrkes krydderurter i store reolsystemer. Konceptet kaldes ”Vertical Farming” og stammer fra USA. Idéen er, at man kan dyrke krydderurter og salat tæt på, hvor det skal bruges – ja, midt i byen for den sags skyld. Det har store miljømæssige fordele, og man får helt frisk grønt med kort vej fra farm til forbruger.

De sarte krydderurter kræver en emballage, der både kan beskytte dem under fragt og ude hos forbrugeren, og samtidig er der krav om, at emballagen skal kunne sorteres optimalt til genanvendelse. Sammen med Grow Up Farm satte vi os for at finde den bedste løsning på den udfordring.

HANDLING

Vi udviklede en unik emballage for Grow Up Farm, der i første omgang anvendes til de friske ærteskud, som dyrkes til forbrugersalg og blandt andet kan købes i Føtex og Bilka.

Ærteskuddene dyrkes direkte i emballagen, som består af et voksemedium og et hylster af plast, der fungerer som et lille drivhus. Skuddene kan klippes af og bruges direkte – og gror så ud, så man kan få ærteskud to gange. Herefter kan emballagen sorteres til genbrug; plastdrivhuset som blød plast og voksemediet som bioaffald, der kan komposteres eller bruges til biogas.

EFFEKT

Det er lykkes at udvikle en emballage, som kan genbruges 100 % og derfor passer som fod i hose til den affaldsstrategi, der rulles ud i disse år, som betyder, at vi skal genanvende så stor en del af vores affald som overhovedet muligt.
For kæderne er dette koncept et godt salgsargument og et vigtigt skridt i deres arbejde for at tilbyde produkter til kunderne, som gør det nemt at være grøn forbruger.