Skip to main content

Kongerslev Kalk

– Fra tanke til effekt

TANKE

Kongerslev Kalk er en velrenommeret leverandør af kalk og gødning til landbrug og private. Desuden leveres der kalkbaserede produkter til dele af industrien, f.eks. til kraftvarmeværker.

Kongerslev Kalk kontaktede Frontal Lab for at få et bud på redesign af deres emballager til kalk- og gødningsprodukter til det private marked. Alt sammen foliebaseret til brug i virksomhedens eget afsækningsanlæg. Det eksisterende design var præget af, at det var knopskudt over tid, og der var desuden rettelser, der nødvendigvis skulle foretages i varedeklarationer m.v.

Efter dialog med Kongerslev Kalk præsenterede vi forslag til forskellige retninger, som designet kunne udvikles i – og valget faldt på et grafisk set enkelt, men gennemført design, hvor der lægges vægt på det naturlige, det grønne og det enkle. Et design, der måske kan sende tankerne i retning af engelsk cottagestil – og sende kundernes drømme i retning af de smukke haver, som vi kender fra Storbritannien.

HANDLING

Design af emballage til afsækning stiller sine krav til grafikeren, fordi der skal være plads til svejsninger og beskæringer – men der er samtidig masser af plads til at få de elementer med, man gerne vil have med.

Vi gennemførte et designarbejde, der tog højde for disse faktorer, og resultatet er en serie emballager med et centralt plantemotiv, en nuanceret baggrund, der giver indtryk af det produkt, der er inden i poserne og varedeklarationer og -beskrivelser på tre sprog; dansk, norsk og svensk. Som basis for designet har vi udviklet et koncept, der også kan bruges i det videre arbejde med nye emballager, som skal tilpasses designlinjen.

EFFEKT

Kongerslev Kalk har opnået en markant større synlighed i butikkerne – og større gennemslagskraft over for kunder og samarbejdspartnere. Disse er de stærke resultater, som er kommet ud af redesignet af Kongerslev Kalks produktlinje rettet mod det private segment. Designet har skabt en linje, en renhed og en klarhed i udtrykket, der giver en klart styrket gennemslagskraft.

kongerslev kalk emballagedesign

Hanne Juul, Direktør, salg og økonomi. Kongerslev Kalk

“I forbindelse med flere samtidige emballage-skift, besluttede vi, at emballagen for gødnings- og kalkprodukter til haven trængte til et designløft.

Frontal Lab forstod straks opgaven, satte sig rigtig godt ind i vores virksomhed og produkter, og kom derfor med meget målrettede og brugbare løsninger, hvoraf vi valgte et nyt flot design 😊 Opgaven var forenkling samt at gøre det nemmere for forbrugeren at finde det rigtige produkt til haven. Vi er meget tilfredse med resultatet, og får kun positiv respons fra kunder og samarbejdspartnere.

Efterfølgende har Frontal Lab redesignet emballagen for vores foderkridt, hvor resultatet ligeledes er blevet superflot. Tak til Tina og medarbejderne hos Frontal Lab for et godt og professionelt samarbejde, hvor vi både blev forstået og udfordret på den gode måde!”